Josefin - The One And Only - Högling

Mitt kinesiska namn!
Idag vaknade lägenheten till strålande sol och en böljande hetta! Efter en god kopp kaffe med frukt och bröd begav vi oss till vår kinesiska lektion - och äntligen har vi fått påbörja inlärningen av det kinesiska språket! Enkla fraser flög runt i rummet och det var riktigt kul (svårt som tusan dock så jag kommer inte ihåg värst mycket). Men det roligaste var ändå när läraren och en kinesisk student hade översatt våra namn till hur det skulle vara på kinesiska. Mitt blev "Hong Su Fen", där Hong var en variant av mitt familjenamn Högling och Su Fen för Josefin. Mitt namn betydde "Humble and beautiful girl", haha! Jag tyckte verkligen om det! 
Under lunchen så storstädades lägenheten så det lutar väldigt gott här hemma, och AC:n jobbar på max vilket gör att det är rena paradiset härinne! Efter det gick vi på en lunch och sedan fick vi lära oss mer om Nanjing och de olika symboliska innebördena som utvecklats i Kina. Allt har en betydelse för dom, vilket jag tycker är hemskt fascinerande! I det kinesiska språket hänger nästan allt på uttal, vilket kan leda till att mycket uttalas ganska liknande. Päron på kinesiska till exempel uttalas väldigt likt "separation", och därför delar aldrig par på ett päron då det anses vara otur för förhållandet och kan leda till en separation i framtiden. Så enligt kinesiska standards så ligger jag och tobbe lurt till alltså, haha!
Sedan gick vi till en marknad, vilket var jätteskoj! Låg till och med nära campus! Jag och Lina försökte pruta men de blev nästan förnärmade och så blev det ingenting med det. Men vi kommer tillbaka snart igen - det kan de räkna med! 
Nu ska jag slipa på min presentation, fortsätta njut av min kopp kaffe och sedan ut på en springtur. De har en springbana väldigt nära där vi bor och det är så mycket folk ute i alla åldrar, det känns väldigt tryggt att vara ute i Kina på kvällen jämfört mot Sverige - I love it! Men det roliga är att de använder inte "trackfield" eller "sportscenter" för banan utan "playground".... jag har inte bestämt mig om jag gillar detta eller inte, men men ;)