Josefin - The One And Only - Högling

Den sista etappen - sjätte dagen!
Detta inlägg blir skrivet dagen efter vårt lilla äventyr med en lätt huvudvärk och ett brett leende som bevisar hur otroligt kul vi hade igår!
Vår lägerplats var helt underbar som ni tidigare vet. Vi njöt rejält av tillgången till vattentoaletten och vattnet för både disk, tandborstning och lyxen av att det faktiskt spolade och luktade fräscht! Efter frukosten packade vi ihop och vi stod stridsklara tjugo i åtta och redo för den sista etappen på den norra delen av Hallandsleden. Eller som vi vill kalla den - Hallonleden, haha! Vi började i en otrolig bokskog som mynnade ut i vackra slätter och hagar med både får och hästar! Leden var verkligen så välplanerad och omhändertagen! Vi tittade på vikingagravar, kolerakyrkogår, gick förbi ett naturrum, en fantastisk utkiksplats, gick på en 1000 år gammal väg och tittade på lämningar från bronsåldern!
Jag skojar inte när jag säger att vi alltså tog hela etappen på 4timmar och gick med andra ord 1,7mil innan lunch. Vi tog en riktig lång-lunch på några klippor längs med sjön där  vi både solade och avnjöt vår sista frystorkade mat. Men vi ska ju till Göteborg och härifrån går det i princip inga bussar så vi tog våra ryggsäckar och vandrade längst med landsvägen ytterligare 8km för att komma till Kungsbacka, haha! DÄR KÖPTES DET EN UNDERBAR GLASS. Ojojoj vad god.
Sedan tog vi tåget till Göteborg, där vi tog bussen mot Jespers hus. Men som de riktiga lyckopiller vi är hade det skett en olycka på rälsen så vi kunde inte åka hela vägen utan de sista hållplatserna.... fick vi gå förstår ni kära läsare.  Nu hade ju Tobbe skavsåren från helvetet och vi var ganska hungriga och Barolo-vinet hägrade. Vi kan väl säga att humöret inte var som det var innan, hehe.
men väl framme vid huset så köpte jag och Emilia mat till tacos, killarna satte upp tälten för luftning och duschade samtidigt som de knäppte en öl. Sedan var det damernas tur. Jävlar vad härlig den duschen var. Vi gled ner, allt var framme vid verandan. Jesper serverade oss glaset direkt och det var starten på en otrolig kväll och en fantastisk avslutning på äventyret! Vi avrundade den givetvis i bubbelpoolen ;)