Josefin - The One And Only - Högling

The redemption of Napoli?
Idag var det en strålande fin dag - knappt ett moln på himlen och vi inledde den på hotellets veranda där vi blev serverade vår frukost med det goda kaffet! Servitören har nu lärt sig exakt vad vi vill ha (jag är ju inte precis den som inte frågar om alternativ eller diverse påtår) och allt kändes hemtrevligt på något sätt. Så det var liksom vemodigt när vi faktiskt behövde packa iordning våra grejer, checka ut och säga hejdå till allihopa. Vi tog dock faktiskt en sista promenad kring kvarteret innan vi hämtade väskorna och tog tåget tillbaka till Napoli. Ja och som ni vet mina kära läsare tycker vi inte om Napoli. Det är så högljutt att Tobbe och jag behöver skrika till varandra på gatan för att överösta trafiken. Vi kallar torget vid tågstationen för ’Kiss och Bajs-torget’ och solen får soporna att sprida en vedervärdig odör. Men vi hade ju några timmar att döda innan vi skulle till vår pizzakurs senare på kvällen så vi begav oss av mot borgen Castel Sant’Elmo. Efter vi kämpat på de hemska gatorna i någon timme, gått i en miljoner trappor ytterligare en timme så blev saker och ting lite annorlunda. Helt plötsligt var det en fantastisk utsikt och vi gick runt i den gamla borgen och bara njöt! Sedan skulle vi fortsätta bortanför borgen för att komma till kursen och staden blev som förbytt. Det var fina kvarter med vackra byggnader och mysiga små kaféer och restauranger lite överallt. Men det bästa var ju kursen! Det var seriöst BARA jag och Tobbe som var där så vi fick en personlig kock Helt för oss själva samt en tolk (Alex kunde inte engelska) och som båda hade fullt fokus på oss! Vi fick historien om den napolitanska pizzan som blev UNESCO-klassificerad 2017 och de förklarade vad som är viktigt vid själva hanteringen/tillverkningen av degen som faktiskt är den viktigaste delen i processen. Det var verkligen superkul! Vi gjorde degen (sedan ska den ju jäsa länge mm så vi fick en som var gjord igår) varav vi knådade ut den och toppade våra pizzor innan vi själva slängde in dom i vedugnen!! DET VAR SÅÅÅÅ COOLT! Vi avnjöt våra mästerverk - den godaste pizzan någonsin - med ett glas rött till mig och öl till Tobbe. Detta avrundades med en limoncello och faktiskt ett smakprov på en friterad pizza som var inbakad som en calzone fylld med ricotta ost, en rökt ost och salami som är en traditionell rätt som enbart finns i Napoli. Vi var dock såååå mätta så det blev doggybag med hem till hotellet. Lite roliga måste vi sett ut när vi sedan promenerade hem en timme med den där pizzakartongen, haha! Nej Napoli har blivit lite bättre. Men jag tror nog mer på Barcelona måste jag erkänna!
#1 - Smul

Oj, var det så illa i Napoli, i alla fall på vissa ställen? Det trodde jag inte. Men, det är klart, alla platser kan inte vara tipptopp, men konstigt att det var så nära centrum, om jag fattade det rätt - de brukar ju städa där turisterna strosar runt. Jaja, utan det dåliga - hur uppskatta det bra? Underbart att finna en sådan kontrast så nära "slummen" med den dåliga odören - skam den som ger sig och det var säkerligen Tobbes jakt på borgar som förde er till de finare och pittoreska gatorna. Fasiken vilken kondition ni båda måste ha - jättekul och så klart blir era resor MYCKET enklare och bättre om man kan gå, eller cykla till sina smultronställen. Ni blandar nytta, med nöje - vyer- och kondition, kan inte bli bättre! Fins bilder som vanligt, särskilt den över havet... Åhh, pizzakurs hade varit så skoj att vara med på! Älskar pizza!!! Era konstverk till pizzor såg jättegoda ut, även om min hade varit godast! Härligt att ni var själva - får ju mer hjälp då och får med sig mer av det de säger, även om engelskan var undermålig... Förstår att det känns lite vemodigt att lämna ett ställe som man trivts såpass mycket på och där ni fått så bra bemötande - en säker hamn är inte att förakta, men det kommer ni säkerligen finna i Barcelona, också! Ni flyger dit, eller hur? Då får ni ha en sådan fortsatt trevlig resa så ses vi i Barcelona, då - på återseende mina sköna tu! Bon voyage!