Vart ska jag ens börja, jag sitter här i vårt hotellrum och är lätt berusad och har världens leende på läpparna. Imorgon är vi bara i Tokyo en halv dag innan vi fortsätter vårt äventyr, och vi har insett att inte alls hunnit med allt vi vill. Inte på långa vägar. Så mina kära läsare, vi kommer att fortsätta med våra sista dagar här i Tokyo. För vi har blivit lätt förälskade.
Dagen började med en gedigen Japansk frukostbuffé med kaffe och sedan satte vi av fort som tusan till distriktet Asakusa. Vi kan nu säga att Asakusa och Shinjuku är ABSOLUTA FAVORITER - nej men SÅ KUL!!! Vi besökte sensoji-templet, tog massa bilder, köpte en ’Fortune’ för att de hur lyckosam vår framtid är, vandrande längst med nakamise-dori street (jätterolig shopping och delikatesser), smakade den japanska sötsaken ’melon-bread’, det var en sockerkaka i form av ett moln. Ingen hit men det skulle göras, haha!
Vi begav oss sedan till kappabashi-dori som är känt för alla dina knivar och köksprylar. Vi kollade, klämde och kände och hittade en butik som vi fick prova knivarna i. Ja
Japanska knivar är ju helt fantastiska, och vi kommer givetvis att köpa på oss lite grann. Alla som vill ha får skriva, jag tar diverse beställningar men skriv gärna prisklass och vad ni vill ha kniven till för (kött, fisk eller grönsaker). Men tänk på att de fan inte är billiga.
Sedan besökte vi sumida park (väldigt tråkigt) och även den så mycket bättre Asakusa culture turist center - för de hade en gratis utsiktsplats! Så kul!! Vi utforskade massa fin keramik (jag har lovat att välja ut något specifikt och inte köp för mycket) för att sedan ta en bbq-inspirerad lunch! Vi provade monja, vilket liknande Okonomiyaki, men här var det en spishäll som vi stekte våra valda ingredienser på, tillsatte en buljongsås till och fortsatte stekningen på spishällen. Därefter skrapade vi av den och åt - vilket var jättegott men mest rolig om jag får säga det själv.
Vi åkte sedan till akihabara och senare mot vår slutstation - Shinjuku. Nej men ni hör vi hur mycket vi har kvar att göra. Vi åkte upp till 45:e våningen på Shinjuku metropolitan building för att kolla på den spektakulära utsikten (vilket var gratis 😏🙌🏻) för att sedan besöka de så rekommenderade ställena ’omoide yakachō) och golden gai! Alltså så häftiga små sidogator packade med barer och resturanger inspiratierade från Edo-perioden! Men sedan blev det bråttom - vi hade bokat en get-your-tour guide med obegränsad saké-provning med guide och tilltugg! Så vi träffade ett ungt gift par som studerade och drev detta som ett skol-projekt. Med tanke på att jag ville veta så mycket som möjligt om saker och dess ursprung blev jag skeptisk.. speciellt när engelskan var … hmppffh… hur ska jag uttrycka det? Hade förbättringspotential 😂 men de var så trevliga och roliga, anpassade sig efter vad vi gillade och allt var så genomtänkt till utbud och tilltugg! Vi hade så kul med dom att jag lätt kunde stanna en timme till. Men allt har sitt slut och vi fick helt enkelt säga tack och avsluta… men jag och Tobbe avslutade inte kvällen för det!! Vi begav oss mot omoide yokocho för en barrunda! Vi slog oss ner på första lediga plats (och det var tusan inte lätt att hitta!!) och beställde in yakitori (vilket typ betyder ’kött på spett) med kyckling, fläsk och nöt. Men en öl till. Oj vad gott. Och oj vad kul vi hade!! Vi pratade med ett par från England, sedan ett från korea och ett från Italien! När damen som drev restaurangen sa att vi behövde fortsätta beställa in mer sa Tobbe att nu ska vi går hem. När hund-ögon och en ledsen hängande underläpp inte fungerar då vet du - du går hem med din gubbe.
Så ni förstår. En sådan jäkla bra kväll! Ah, jag är lycklig jag. Här kommer de obligatoriska bilderna.
#1 -
Smulen
Älskar bilderna - precis som man vill att Japan skall se ut. Ser ut att finnas otroligt många mysiga smårestauranger och barer - gemytliga, var ordet. Älskar fiskdammen! Ja, jag skall fundera på en kniv, men får ni verkligen dessa genom tullen på flygplatserna? Ni verkar ha tur med vädret - vad är temperaturen?
Ha det gott, mina älskningar! Kramar i massor
/Smul
Svar:Det finns jättemycket restauranger, barer och små kryp-in! Ingen aning om tullen, men vi har dom i vårt incheckade bagage!Vi har väldigt tur än så länge! Det är ju regnsäsong just nu så vi är lite oroliga upp i bergen! Men mellan 25-29 grader och lite lägre i kawaguchiko! Kramar!
Josefin - The One And Only - Högling
Om Mig:
Josefin - The One And Only - Högling
Jag är stationerad i Karlstad, but loves to travel. jag har båda fötterna på molnen och älskar träning. Min favoritmåltid är frukost, men mat överlag ligger mig varmt om hjärtat. And remember kids - havregryn is life.